Profil

Mit navn er Bo Davidsen - velkommen til min hjemmeside.

 

Uddannelse og karriere:

Er uddannet cand.mag. i musik og pædagogik fra Københavns Universitet og psykologi fra Ålborgs Universitet med musikpsykologi som speciale. Bl.a. lavede jeg en empirisk undersøgelse af 15-19 årige gymnsielevers musikalske holdninger. Se Bo Davidsen: "Musikalske holdninger", FAG, 1983 

I min karriere har jeg beskæftiget mig med undervisning i fagene musik og psykologi ved Haslev Gymnasium, Frederikssund Gymnasium og ved Thorstedlund Kunsthøjskole i Frederikssund. 

Som gymnasielærer har jeg indstuderet og dirigeret operaer, operetter, musicals og korværker af alle slags gennem mange år. Bl.a. Bizets Carmen, Purcells Dido og Aeneas og King Arthur, Gilbert og Sullivans Piraterne fra Penzance, Sebastians Cyrano, Händels Messias, Mozarts Requiem, Ellingtons Second Sacred Concert, Scott Joplins opera Threemonisha og Gades Elverskud, Nielsens Fynsk Forår, Larssons Förklädd Gud. I disse opførelser har deltaget både professionelle og amatører, solister, kor og fuldt symfoniorkester fra gymnasiet og udenfor gymnasiet.
 

Ved siden af mit arbejde som gymnasielærer, har jeg siden 1980 ledet amatørkoret, Fjordkoret, se www.fjordkoret.dk, holdt foredrag i Folkeuniversitetet, FOF, i foredragsforeninger og i kirker om forskellige musikalske emner.

Jeg komponerede desuden en del musik, bl.a. operaen "Julegæsten" med tekst af Henrik Monved efter Selma Lagerlöff, en messe for kor og messingblæsere, kantaten "Hyben" for solister, kor, strygere og jazztrio til tekster af Hans Hartvig Seedorff, Nytårskantaten "Sang til livet" med tekst af Michal von Bülow for bl.kor, pigekor, jazzband og symfoniorkester, korsange til tekster af Frank Jæger, Tom Kristensen, Piet Hein og af Bo Davidsen selv, "Variationer og kanon over "Mood Indigo" for blæserkvintet, almindelige sange og salmemelodier mv.

Jeg har ligeledes arrangeret en del, spirituals for kor, jazzstandards for solister, kor og rytmegruppe, musicals og sange for kor, solister og stort orkester og andre ting, ofte til praktisk brug.

I 2002 modtog jeg årets kulturpris for Frederikssund Kommune for mit virke som kor- og orkesterdirigent i forbindelse med opera- og oratorieopførelser.
 

Efter min tid som gymnasielærer:

I 2003 holdt jeg op som gymnasielærer for at koncentrere mig om kor- og orkesterledelse, musikformidling, foredragsvirksomhed og kompositions- og arrangementsvirksomhed.

I forbindelse med kommunesammenlægningen, var jeg initiativtager til foreningen og projektet "Musik over Broen", der havde til opgave musikalsk, at sammentømre den nye Frederikssund Storkommune ved at afholde koncerter i alle kroge af den nye kommune. Her indgik jeg som dirigent ved en del koncerter, hvori der deltog kor på over 100 medlemmer, fuldt besat symfoniorkester med både professionelle og amatører samt en række spændende solister, herunder Sigurd Barret, Winnie Merete Barrett, Stig Möglich Rasmussen, Birgit Lyngholm, Marianne G. Nielsen, Niels Jørgen Riis og solotrompetisten Ole Andersen.

Efter kommunesammenlægningen videreførtes det sammensatte symfoniorkester i ny form, nemlig det i dag velspillende Frederikssund Symfoniorkester, hvori der både medvirker professionelle og amatører. Jeg leder orkestret i samarbejde med Syssen Kappel. Se nærmere på www.frederikssundsymfoniorkester.dk . Orkestret afholder større og mindre koncerter.

 I 2013 samarbejdede Køgekoret ”DaCapo”, Fjordkoret, Køge Symfoniorkester og Frederikssund Symfoniorkester om koncerter i Frederikssund og Køge med professionelle solister med bl.a. Griegs klaverkoncert og Larssons Forklädd Gud. Du kan læse meget mere om Frederikssund Symfoniorkester på www.frederikssundsymfoniorkester.dk .

Jeg er forsat aktiv som komponist. Det er således blevet til en julekantate for solist, kor og Jazztrio til tekster af Sten Kaalø og fra Juleevangeliet, "Men det skete i de dage".

I efteråret 2013 skrev jeg melodierne til Henrik Monveds tekster, der var indlagt i Hostrups gamle syngespil ”Mester og Lærling” opført i Frederiksværk.

Ved julekoncerterne i december 2013 opførtes en kvintet for blæsere i tre satser, med titlerne ”March”, ”For sjov” og ”Variationer og finale over ”Aererna Christ Munera” ”, og en kantate for kor og blæserkvintet, til tekster af Brorson, ”Brorsonkantaten”.

Til den store nytårskoncert i 2014 på Frederikssund Gymnasium havde jeg komponeret en firsatset nytårskantate til tekster af Michael von Bülow, ”Sang til lyset”, med titlerne ”Hvor var du i tusind år”, ”Tyst så tyst”, ”I dit øjes Gyldne rav” og ”Boblende, boblende” for alle medvirkende, Frederikssund symfoniorkester, Fjordkoret, Jægerspriskoret, Frederikssund Sangforening, T Drops, Mainstream All Stars og solister.

Kantaten blev spillet igen ved nytårskoncerten d. 8. februar 2015 hvor der igen blev spillet for en fuld sal. De medvirkende var danne gang Frederikssund Symfoniorkester, Fjordkoret, SAS koret, T drops, Mainstream All Stars og sopranen Gitte Grarup.

Du vil kunne høre og se eksempler på mine kompositioner et andet sted på hjemmesiden.

Som musikformidler holder jeg fortsat foredrag i Folkeuniversitetet, oplysningsforbundene, foredragsforeninger og i kirker. I efteråret 2015 holdt jeg forelæsninger på Folkeuniversitetet i København om udvalgte Torsdagskoncerter. Jeg fortsætter med lignende foredrag i foråret og efteråret 2017. Det er altid det musikalske udtryk, der er i fokus i mine foredrag og forelæsninger. Musik er et kommunikationsmiddel.

Jeg arbejder også som skribent i operabladet ”Ascolta” med artikler og anmeldelser af Janacek’s Den fiffige lille ræv, Ligetis Le Grand Macabre og ikke mindst artikler om Carl Nielsen og operaen, bl.a. operaen Maskarade set i historisk perspektiv.

 I 2015 holdt jeg en del foredrag om Carl Nielsen i anledning Carl Nielsen-året 2015, Jeg har ligeledes holdt foredrag om Jean Sibelius, der jo også blev 150 i 2015.

I FOF i Frederikssund var i efteråret 2017 Niels W. Gade  i centrum i anledning af, at han blev 200 år, og i foråret 2017 vil aktuelle operaer blive taget op.

D. 30. april 2017 var der festkoncert for Niels W. Gade på Frederikssund Gymnasium med Ossianouverturen og Elverskud med Fjordkoret, korsangere fra egnen, Frederikssund Symfoniorkester, solisterne Marianne G. Nielsen, Kristibe Faurschou og Simon Sumal.

Søndag d. 22.april 2018 fejre vi Edvard Grieg med Fjordkoret, Frederikssund Symfoniorkester og solisterne Elena Koukhar, klaver, og barytonen Piet Larsen og mezzoen Elenor Wiman. Programmet vil bl.a. bestå af klaverkoncerten, sange fra Peer Gynt og scener fra hans ufuldendte opera Olav Trygvasen og Landkjenning. 

 

Nytårskoncert 2014 med opførelse af "Sang til lyset".